Tisdag

Hej!
 
Igår hade vi sits träning på dressyren. Komma ner mer i sadel, slappna av i benen, sträcka på sig, ha blicken uppe, armbågarna intill kroppen, tummarna upp. Det gav resultat och man blev avslappnad vilket även hästarna också blev. Independence var fin, avslappnad och lyssnade bra på det jag ville.
 
Red Breeze på kvällen lite lätt för att känna hur hon kändes efter träningen i söndag. Ett bra resultat som vi fortsatte att jobba vidare på, men inte allt för mycket, hon har nog en del träningsverk. Men kväll jobbar vi vidare.
 
Idag har vi redan haft två lektioner. Första lektionen var ridlära där vi skulle redovisa i grupper om olika rörelser, vad, varför, hur, förberedande, förberedande för, vanliga fel. Jag, Hanna och Pernilla har jobbat om halvhalter och redovisade vårat arbete idag, vad vi kommit fram till. Mycket intressant och höra och jag får en mer klarare bild hur det verkligen fungerar och är.
En halvhalt i korta ord - en avstämning mellan drivande och förhållande hjälper och beskrivs som en kortvarig samling av hästen under rörelse framåt med bibehållen bjudning och energi varigenom steget för ett ögonblick förkortas.
Andra lektionen var om ridsportförbundet.
 
Snart väntar hoppning med Independence för Marie. Sen vidare till Breeze.
 
Kram!